Ipad boeken lezen

iPad boeken lezen

De iPad is door Apple geïntroduceerd om eenvoudig boeken te lezen op een scherm. Door de iPad te gebruiken kunt u enorm veel boeken tegelijk mee nemen. De boeken zijn te downloaden uit de iPad Store die Apple zal lanceren. De boeken voor de iPad worden iBooks genoemd, volledig in de lijn van namen die Apple altijd hanteert voor haar producten en diensten.

iPad boeken nog niet in Nederland

Momenteel zijn boeken voor de Apple iPad alleen nog maar in Amerika verkrijgbaar. Apple heeft verklaard dat het nog wel enkele maanden kan duren voordat de iBooks ook in Europa en dus Nederland verkrijgbaar zullen zijn. De oorzaak hiervan is dat Apple alleen rechten heeft in Amerika om de iPad boeken te verkopen. Uiteraard zijn ze druk bezig om deze rechten ook voor de rest van de wereld te verkrijgen. Binnenkort kunt u wel zelf de iPad in Nederland kopen.

Boeken lezen op een iPad, is het fijn?

Nadat de Apple iPad werd aangekondigd hadden de critici direct vraagtekens bij de leesbaarheid op de iPad. Door veel mensen wordt lezen van een scherm namelijk niet als fijn ervaren.

Om hierop in te spelen heeft Apple ervoor gekozen om boeken zo ‘echt’ mogelijk weer te geven op het scherm. Het lijkt net alsof u een normale bladzijde voor u neus heeft, zelfs met een kleine schaduw van de omslag. Daarnaast kunt u ook kiezen uit verschillende fonts voor uw boek. Voor veel critici blijft het echte boek altijd beter maar Apple doet wel haar best om het zo goed mogelijk te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *